Maros megyében 23 településen lesz EMSZ-lista

Maros megyében 23 településen állít tanácsosi listát, továbbá 8 polgármestert indít és független jelöltet is támogat az Erdélyi Magyar Szövetség – ismertette Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, az EMSZ társelnöke csütörtökön, Makfalván. A Hargita megyei tanács elnökjelöltje úgy vélekedett, a szűkös önkormányzati költségvetési források miatt egy székelyföldi polgármester fontos erénye, hogy uniós pályázatokat tudjon megvalósítani.

Biró Zsigmond Sándor, Nyárádszereda polgármesterjöltje szerint a városban „tekintélyelvű és énközpontú” a vezetés, félelem uralja a közbeszédet – ezért szeretnék bevonni a közösséget a városvezetésbe.

08.06. Biro

„A tett az első, a szó a második” – jelentette ki Vass Imre, Makfalva polgármestere. Az új mandátumra készülő Vass Imre felsorolta: Makfalván felújították a kultúrotthont, a csatornázást, három kilométer járdát építettek. Jelenleg tanintézményeket újítanak fel, illetve folyamatosan teszik rendbe az utakat, a munkálatok végén Makfalva és Hármasfalu „szinte minden” utcájában új aszfalt lesz – tette hozzá a polgármester. „Ahhoz, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani, két-három mandátumra is szükség van, ez volt az első mandátumom, szeretném folytatni a munkát” – ismertette Vass.

08.06. Vass

Megosztás