ÁRKOS: Koós Izabella az EMSZ polgármesterjelöltje

Koós Izabella távközlési mérnököt jelöli Árkos polgármesteri tisztségére a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) által létrehozott választási koalíció, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ). A 32 éves, kétgyermekes családanya az EMSZ tizennegyedik hivatalos polgármesterjelöltje, a harmadik nő.

„Jó kapcsolatot szeretnék kialakítani a helyi tanács tagjaival, hisz rajtuk keresztül lehet elérni a község minden lakóját, de ezen túlmenően félévente tartok majd falugyűlést, ahol nem csak beszámolok a tevékenységemről, hanem meghallgatom az emberek panaszait és igényeit is” – nyilatkozta az polgármesterjelölt.

Tényleges céljai közé sorolta, hogy a családorvos együttműködési megállapodást kössön az iskolával és az intézményekkel, hogy rendszeresen legyenek szűrőprogramok, hogy a lakosságot „pontosan és udvariasan” kiszolgálják, hogy megszűntessék az illegális hulladéklerakást, hogy telepítsenek legalább egy bankjegy-automatát, hogy kiszorítsa a forgalmat a falu központjából, hogy mindenki számára elérhető interaktív és rendszeresen aktualizált faluhonlapot hozzon létre. „Árkos nem juthat Ikafalva sorsára” – mondta, ezért fejleszteni és támogatni szeretné a bölcsődét és az iskolát, és el szeretné érni, hogy az árkosiak helyi intézményekbe adják gyerekeiket – ez ügyben maga jár elől a jó példával.

Nem érzi hátránynak, hogy nem helybéli, mert kezdettől fogva „büszke árkosinak” vallja magát, és arra számít, hogy az emberek „valami újat is kipróbálnának”, és cáfolja, hogy feszültség alakult volna ki a tősgyökeres árkosiak és a „betelepülők” között.

(Forrás: www.hirmondo.ro)

Megosztás