PARAJD: Nagy Imre Barna az EMSZ polgármesterjelöltje

Infrastrukturális fejlesztéseket, faluképjavítást, az intézmények, az önkormányzat és a vállalkozók közötti kapcsolat javítását szeretné megvalósítani Nagy Imre Barna, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) parajdi polgármesterjelöltje, aki Alsó- és Felsősófalvát is bevonná a turisztikai forgalomba.

A csapatban, a közös tervezésben és megvalósításban hisz, ezért is tartja fontosnak, hogy részt vegyen a jelöltjeik bemutatásán – jelentette ki Mezei János, az EMSZ Hargita megyei tanácselnökjelöltje. Fontosnak tartja a politikai versenyt, úgy véli, ezáltal a legjobb vezetők kerülhetnek a közösségek élére.

Nagy Imre Barna bányamérnöki diplomával rendelkezik, jelenleg termelésvezető a helyi sóbányában. Munkája során a beruházásokért, a termelés megfelelő működéséért és a telep biztonságáért is felel – utóbbit tartja az egyik legfontosabbnak. Négy éve független jelöltként próbált a közösség élére kerülni, és nagyon kevés szavazaton múlt, hogy ez nem történt meg. Megválasztása esetén egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy egészséges kapcsolatot alakítson ki az önkormányzat, az intézetek és intézmények, valamint a helyi vállalkozók között. Mindemellett lényegesnek tartja egy szebb, egységes falukép kialakítását.

Nem igaz, hogy nem voltak nagyobb beruházások az elmúlt években a községben, de például az ivó- és szennyvízhálózat működésén javítani kellene, mert a turistaszezonban túlterhelődik a rendszer. E hálózatok kiépítése ugyanakkor elengedhetetlen Alsó- és Felsősófalván. A két falut ugyanakkor bevonná a turisztikai forgalomba Nagy Imre Barna, hiszen éppen az az előnyük, hogy egy kicsit távolabb vannak a megszokott parajdi nyüzsgéstől és csendesebbek is. Ennek ellenére autóval gyorsan megközelíthető a községközpont. Az EMSZ jelöltje arra is kitért, hogy fontos lenne az összes falu minden mellékutcájának leaszfaltozása, Békástanyán pedig legalább a főutaké. A nagyobb beruházásokat természetesen pályázati pénzekből szeretné megvalósítani.

Moldován István korábbi helyi képviselő és az EMSZ jelenlegi tanácsosjelöltje hangsúlyozta, olyan listát állítottak össze a választásokra, amelyen értelmiségiek – tanárok, mérnökök – szerepelnek. Ő a polgármesterjelölt elképzeléseit támogatva nyilatkozott a sajtótájékoztatón, kiemelt figyelmet szentelve az alsó- és felsősófalvi fejlesztésekre. Az is kiemelt célja, hogy biztonságot nyújtsanak a helyieknek és a falvakba érkező turistáknak.

(Forrás: www.szekelyhon.ro // Fotó: Erdély Bálint Előd)

Megosztás