A Kárpát-medence magyarságának is előre kell mennie, nem pedig hátra!

Amint az ismeretes, február 12-én a budapesti Várkert Bazárban tartotta meg évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

Az eseményen – a hosszú évekre visszanyúló, kiváló és határokon átívelő partneri kapcsolatokra való tekintettel – jelen voltak az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) országos és területi képviselői, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezeteként működő Minta egyesület vezetői is.

A miniszterelnöki évértékelőt követően az EMSZ és az EMNP jelenlévő képviselői megállapították: az április 3-án sorra kerülő magyarországi országgyűlési választás végkimenetele nem csak az anyaország, de a teljes Kárpát-medencei magyarság sorsát meghatározza majd, az erdélyi szervezetek vezetőinek pedig meggyőződésük, hogy a nemzeti együttműködés szellemében megkezdett munkát folytatni kell, hiszen nem csak Magyarországnak, de a Kárpát-medencében élő magyarságnak is előre kell menni, nem pedig hátra.

Az évértékelőt követően Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke látta vendégül az erdélyi delegációt, akik – a Budafok-Tétény Polgári Kör szervezésében – a 100 Tagú Cigányzenekar fellépését tekintették meg. Az esemény egyik különleges és egyben beszédes sajátosságát az adta, hogy a Magyar Örökség és Hungarikum-díjas formációt – korábbi székházából – a Gyurcsány-párti, balliberális, 7. kerületi önkormányzat utcára tette, s ezt követően találtak új otthonra Budafok-Tétényben. A magyar zene és kultúra világszerte ismert és elismert követeinek esete is jól mutatja az április 3-i választások valódi tétjét.

Az Erdélyi Magyar Szövetséget alkotó

Erdélyi Magyar Néppárt budapesti küldöttei

Megosztás