Teljesült a választási ígéret: átadták Esztelneken a tejcsarnokot

Július 12-én ünnepélyes keretek között is átadták Esztelneken a Salamon Balázs polgármester (EMSZ) által a múlt évi önkormányzati választások alkalmával megígért tejcsarnokot. Az eseményen jelen volt Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő (EMSZ), Bálint József, az Erdélyi Magyar Szövetség megyei elnöke, Kolcza István, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke és Fazakas Péter megyei tanácstag is.

Salamon Balázs az avató során elmondta: a Szarvasmarhatartó Gazdák Egyesületével közösen az önkormányzat már csaknem egy éve dolgozott azon, hogy megvalósuljon e sokak számára hasznos elképzelés. „Csak úgy lehet megtartani és fejlődő pályára állítani a közösséget, ha annak tagjai közösen, összefogva tesznek azért, hogy az utánunk következő nemzedék is itthon boldogulhasson. Munka hiányában a fiatalok elvándorolnak, máshol keresnek megélhetést, és ezzel megtörténik az első lépés egy közösség végérvényes eltűnéséhez. Meggyőződésem, hogy az jelenti a jövőt, ha a székelyföldi gazdák önellátóak lesznek úgy, ahogy ez régen is volt” – jelentette ki a polgármester.

Az eseményen megjelent elöljárók és az EMSZ képviselői gratuláltak az esztelnekiek és a kurtapatakiak megvalósításához, majd hangsúlyozták: a most átadott tejcsarnok hozzá segítheti a helybélieket ahhoz, hogy újra értelmét lássák a gazdálkodásnak és az állattartásnak.

A tejcsarnokot Szilveszter barát áldotta meg. A jelképes avatószalagot Salamon Balázs, Kulcsár-Terza József és Csavar Attila, a Szarvasmarhatartó Gazdák Egyesületének elnöke vágta el.

Megosztás