Polgármesterválasztás Uzonban: teljes a magyar összefogás!

Miután Ráduly Istvánt, korábbi uzoni polgármestert prefektussá nevezték ki, szükségszerűvé vált a település élére új vezetőt választani. Az időközi voksolásra június 27-én kerül sor, Bordás Enikő polgármesterjelölt körül pedig teljes magyar egység jött létre – tájékoztatott Fazakas Péter, az Erdélyi Magyar Szövetség sepsiszéki elnöke.

Fazakas Péter, az EMSZ sepsiszéki elnöke

„Miként a korábbi önkormányzati választás során, úgy most is nagyon fontosnak tartjuk, hogy közösségeinknek erős magyar képviselete legyen, s a helyi lakosok maguk dönthessenek saját és településük sorsáról” – hangsúlyozta Fazakas Péter. A politikus hozzátette, azért is van kiemelkedő jelentősége annak, hogy Bordás Enikő polgármesterjelölt indulását az összes erdélyi magyar párt támogatja, mert a román Nemzeti Liberális Pártból származó ellenjelöltje mögött egy valóságos román nagykoalíció jött létre, s ennek megfelelően még a magyarellenességéről híres AUR is beállt a román jelölt mögé.

„Jól tudjuk, hogy a nehéz helyzetekben az erdélyi magyarság csak saját magára számíthat, így nagyon fontos, hogy megőrizzük a magyarság pozícióit Uzon vezetésében is. Nem engedhetjük meg, hogy Háromszéken egy olyan nagy múltú község élére, mint Uzon és amelyiknek a lakossága nagy többségében magyar nemzetiségű, román párt színeiben kerüljön polgármester. Nem engedhetjük meg, hogy Uzon Nagyborosnyó sorsára jusson! Épp ezért minden szavazásra jogosultat arra kérünk, hogy vegyen részt az időközi választáson, szavazatával támogassa a magyar párt jelöltjét, támogassa a magyar összefogást” – mondta az EMSZ politikusa.

 

Megosztás