Négy éve tévedték, most néhányan jobb belátásra tértek

Gyergyószentmiklóson a valós változásra és jó útra való visszatérésre június 9-én lesz esély, de üdvözöljük, hogy a gyergyószentmiklósi RMDSZ egy része is belátta négy évvel ezelőtti tévedésüket a kampány során, amikor kampánygépezetük nem a megfelelő embereket juttatta be a városi tanácsba és a polgármesteri székbe. Örömmel látjuk, hogy az RMDSZ-en belül van egy klikk, amely a város és nem a saját érdekében gondolkozik és nem a megfélemlítés és elhallgattatás politikáját követi.

A tavalyi év októberében Török Csaba István, a Gyergyószentmiklós Gyilkos-tói területeit adminisztráló Monturist KFT ügyvezetője magánszemélyként perelte be az Erdélyi Magyar Szövetséget, a pártunk gyergyószentmiklósi helyi szervezetét és helyi elnökét egy tavaly májusi közleményünk miatt. Arra próbáltuk felhívni a városlakók figyelmét, hogy Gyergyószentmiklós polgármestere és az ő úgynevezett „szűk köre”, milyen módon károsíthatják meg a várost. Tudni kell, hogy Török Csaba István az RMDSZ önkormányzati listáján volt jelölt és közeli viszonyban – komaságban – áll az RMDSZ jelenlegi polgármesterével és az akkori felvetéseinket alátámasztják, az azóta a Gyilkos-tóval kapcsolatos történések is. Épp ezért a választási év küszöbén elindított perről szerintünk joggal feltételezhető, hogy politikai indíttatású és mivel Romániában még mindig szólásszabadság van, így inkább a várható politikai ellenfelek megfélemlítését, mint az igazságtételt szolgálja.

Amennyiben az előbbi feltételezés valós, elszomorítónak tartjuk, hogy 2024-ben még mindig a megfélemlítés és elhallgattatás eszközével próbálják meg elfedni inkompetenciájukat vagy a város számára káros tevékenységeiket.

A Monturist cég városunk számára káros mivolta, már rég a helyi közbeszéd tárgyát képezi, de a jelenlegi városvezető nemhogy megpróbálta volna végre tisztázni a helyzetet, mint elődei, hanem inkább segítette annak munkáját és közvetve vagy közvetlenül szankcionálta mindazokat, akik intézkedtek a cég törvénytelen tevékenységeit illetőleg.

Épp ezért az EMSZ üdvözli, hogy a gyergyószentmiklósi RMDSZ egy része belátta, hogy téves úton volt városunk vezetve az elmúlt négy évben, de még mindig nem vállalta senki részükről azt, hogy az RMDSZ támogatásával, üres ígéreteivel és valótlan negatív kampányával juttatta hatalomhoz mindazokat, akiket most le akarnak váltani.

Az RMDSZ-es előválasztások szervezetlensége – akár a környező városokban zajló hasonló eseményekhez képest – jól mutatja, hogy minden próbálkozás ellenére továbbra is a machiavelliánus módszerek és az inkompetencia dominál, amit jól igazol a szavazási pontok többszörös áthelyezése is. A gyergyószentmiklósi RMDSZ-en belül évek óta zajló polgárháború már évek óta városunkat károsítja, így csak remélni tudjuk, hogy az előválasztásokon mindenféle technikákkal nem azok kerekednek felül, akik bizonyítottan nem a város, hanem saját érdekeiket szolgálják és az elhallgatás és megfélemlítés politikáját követik.

Az Erdélyi Magyar Szövetség gyergyószentmiklósi szervezetének közleménye

Megosztás