Megalakult az EMSZ marosvásárhelyi szervezete

Egy Marosvásárhelyen szervezett péntek délelőtti sajtótájékoztatón jelentette be Zakariás Zoltán parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) elnöke, hogy megalakult az EMSZ marosvásárhelyi szervezete, melynek elnökévé Kali Istvánt választották, alelnököknek pedig Pápai Lászlót és Ádám Mózest.

„Az EMSZ Marosvásárhelyen egy széleskörű összefogás kezdeményezője. Ezt jelzi az is, hogy a nemzeti oldal politikai zászlóbontásánál jelenlévő, majd később a helyi RMDSZ ügyvezetőjeként is tevékenykedő Kali István visszatért a csapatunkba, Pápai László jelenlétével pedig azok is képviseletet nyernek, akik korábban a Szabad Emberek Pártjára szavaztak. Célunk, hogy a marosvásárhelyi önkormányzatban egy felkészült csapat képviselhesse a város érdekeit” – jelentette ki Zakariás Zoltán, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a közelgő önkormányzati választásra az EMSZ saját listával készül, és meggyőződése, hogy a marosvásárhelyi független magyar polgármesternek nem lehet ellenére, hogy egy magyar csapat kívánja erősíteni az önkormányzatbéli tevékenységet.

„Látva és megtapasztalva a marosvásárhelyi városvezetés elmúlt négy évét, bátran kijelenthetjük, hogy hagy kívánni valót maga után az önkormányzat tevékenysége. Korábban még azt reméltük, hogy Marosvásárhely felzárkózhat Kolozsvár szintjéhez, ma pedig azt kell látnunk, hogy Beszterce is lehagyott minket. Marosvásárhelynek csak a rendelkezésére álló európai források töredékét sikerült lehívnia, sőt, most az a kockázat is fennáll, hogy az elnyert támogatások egy részét vissza kell fizetnie” – jelentette ki Kali István. A politikus hozzátette: olyan csapatot szeretnének a marosvásárhelyi tanácsba juttatni, amely felkészült és ismeri azokat a megoldásokat, amelyekkel segíthetik a város fejlődését. „Az EMSZ helyi megalakulásával eldördült a startpisztoly, s ezt követheti a csapatépítés és a választásokon való megmérettetés” – hangsúlyozta az EMSZ marosvásárhelyi vezetője.

Megosztás