Kolozs megye: Feljelentették a papot, aki egy kanálból áldoztatta a híveket

Feljelentetést tettek a kolozsvári ügyészségen azon ortodox papok és szerzetesek ellen, akik a Kolozsvári Ortodox Székesegyház előtt egy kanálból áldoztatták a híveket – adja hírül a Mediafax.

A bűntetőjogi feljelentésben az ortodox papok és szerzetesek elleni vád, hogy március 22-én, a vasárnapi misén veszélybe sodorták emberek, felnőttek és gyermekek egészségét. A feljelentők kérik, hogy ezen személyek azonosítása után, büntetőjogi eljárást indítsanak ellenük, fertőző betegségek megelőzésére vagy leküzdésére vonatkozó intézkedések be nem tartása által elkövetett bűncselekmény miatt.

„Jelen körülmények között a Román Ortodox Egyház képviselőinek is kötelessége az érvényben levő szabályokat betartani és minden szükséges lépést megtenni, hogy megakadályozzák e betegségnek a lakosság körében történő pusztító hatásait. A nem kislétszámú tömeg közös kanállal és közös törülközővel történő áldoztatásával az egyháziak súlyosan vétettek a közegészségügy ellen, mert fennáll a veszély, ha e személyek közül egy koronavírus által fertőzött, az átterjedhet az összes személyre, aki ugyanazt a kanalat és törülközőt használta” – áll a büntetőjogi feljelentésben.

(Forrás: hotnews.ro)

Megosztás