Javaslat Marosvásárhely polgármesterének és a városvezetésnek

Tisztelt polgármester úr és városvezetés!

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) marosvásárhelyi szervezete örömmel értesült arról, hogy a hónapokkal ezelőtt felszerelt jelzőlámpákat forgalomba helyezi a város. Remek hír ez, ugyanis a kettős jelzőlámpa-rendszer nem egy esetben rossz látási viszonyokat, balesetveszélyes útkereszteződéseket, gyalogátkelőket eredményezett, sőt, ad absurdum, olyan helyszín is van, ahol éppen a működő jelzőlámpa fényeit takarja ki a frissen felállított oszlop. 

Megértjük, hogy vannak olyan helyzetek, amelyekben az átmeneti kellemetlenségekkel számolni kell annak érdekében, hogy egyről a kettőre juthasson a város, így kifejezetten nagy örömünkre szolgált, hogy a fennálló kellemetlenségek kiküszöbölésre kerülnek.

Arra viszont figyelnünk kell, hogy a kellemetlenségek csillapítására tett kísérlet ne torkolljon káoszba a forgalmi rend tekintetében. Éppen ezért az Erdélyi Magyar Szövetség marosvásárhelyi szervezete arra kéri a városvezetést, hogy a rendelkezésére álló ember- és műszaki eszközállományt hasznosítva mérsékelje az esetlegesen felmerülő forgalmi fiaskót. Konkrét javaslatunk az volna, hogy a helyi rendőrséget mozgósítsák, mint az önkormányzat alá tartozó intézményt. A rendőrség fokozott jelenlétével, a forgalmat a kritikus útkereszteződésekben irányított módon tereljék az illetékesek, megóvva ezzel a városlakók testi és anyagi biztonságát is.

Vigyázzunk egymásra az utakon!

Az EMSZ marosvásárhelyi elnöksége

Megosztás