Egy cipősdoboznyi szeretet – Karácsonyi adománygyűjtés a Maros megyében élő, rászoruló gyermekeknek

A Minta ifjúsági szervezet idén tizenegyedik alkalommal szervezi meg – karácsony közeledtével – jótékonysági adománygyűjtő akcióját. Az Egy cipősdoboznyi szeretet elnevezésű kezdeményezés idén a „Merjük saját lelkünket ajándékká tenni!” jelmondatot kapta, célja pedig a Maros megyei hátrányos helyzetű gyermekek és a gyermekotthonok lakóinak megsegítése.

A szervezők arra kérik az adakozni vágyókat, hogy egy vagy több cipősdoboznyi tárolóba csomagolják be adományaikat, melyek lehetnek játékok, ruhaneműk, tanszerek, tartós élelmiszerek vagy egyéb, a gyermekek ünnepváró időszakát szebbé tevő ajándékok, az így elkészült csomagokon pedig tüntessék fel, hogy milyen nemű és életkorú gyermeknek szánták azokat.

A cipősdobozokat december 22-ig várják (hétfőtől-péntekig) 10 és 15 óra között az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács marosvásárhelyi Demokrácia-központjában, a Klastrom (Mihai Viteazul) utca 10. szám alatt.

A kezdeményezés kapcsán Brassai Hunor, a Minta elnöke, elmondta: az a tény, hogy jótékonysági akciójuk immár tizenegyedik kiadásához érkezett, azt bizonyítja, hogy a civil társadalom és a segíteni vágyó magánszemélyek összefogása újra és újra valósággá válhat, a Minta feladata pedig a jótett szándékának szervezett keretet biztosítani. „Öröm és büszkeség, hogy így mi is részesei lehetünk a Maros megyei rászoruló gyermekek karácsonyának, hogy boldogságot vihetünk oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, s ezért köszönet illet minden eddigi és ezután jelentkező adakozót is” – nyilatkozta Brassai Hunor.

Megosztás