Bögöz községben megalakult a Minta második alapszervezete

A Bögöz községhez tartozó Béta, Dobó és Vágás településeken június 19-én új, önálló Minta szervezetet hoztak létre, melynek célja az említett három település ifjúsági életének megszervezése.

Az alakulóülésen a szervezet képviseletében Zsigmond Hunor országos alelnök örömét fejezte ki, hogy Udvarhelyszéken az ifjúsági élet, a tenni akarás új virágkorát éli. Ugyanakkor hozzátette, hogy mindez nem feltétlenül annak az előjele, hogy a dolgok jó irányba mennének a kistérségben. A fiatalok változtatni- és tenni akarása mindig egyfajta kitörési lehetőséget jelentett, nincs ez másképpen Bétában, Dobóban és Vágáson sem.

Amint azt Brassai Hunor, a Minta elnöke üdvözletében kifejtette, a Néppárt ifjúsági szervezete az alulról történő építkezésben hisz, s mint ilyen, az a létező legjobb eshetőség, ha mindenütt kikerülnek azok a tenni akaró fiatalok, akik a legjobban ismerik a helyi adottságokat, nehézségeket, kihívásokat, azaz kész SWOT analízissel a fejükben vágnak neki a munkának. Külön örvendetes, hogy most, első ízben, egy községen belül már két MINTA szervezet is helyet kap, ugyanis a lokális beágyazottság, a helyismeret, az emberközeliség az, ami a fiatalokat a helyi ügyek szakértőivé teheti. Brassai elmondta: erre van szükségünk és ilyen minőségben kell vállalni a helyi ügyek felkarolását, a közösség életének javítását.

Az alakuló gyűlésen részt vett Csomor Csaba, Bögöz község független polgármesterjelöltje, aki az Erdélyi Magyar Szövetség támogatását élvezve a mintás fiatalok segítségére is számít, s mint ilyen, támogatásáról biztosította a lelkes csapatot. A két fél közötti kommunikációt erősítendő, Szélyes Zoltán Dobói képviselő is elkísérte a fiatalokat, hogy betöltse a kapocs szerepét a fiatalok és az önkormányzat között.

Vinczellér Árpád, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke üdvözölte a csapatot, majd kifejtette, hogy milyen nagy reményeket fűz ahhoz, hogy egy új, lendületes fiatal társaság meg tudja fordítani a jobb sorsra érdemes község sorsát.

A Minta helyi elnökének László Zoltánt választották 9 szavazattal. László elmondta, hogy elsődleges feladatuknak az ifjúsági élet újjászervezését tartják, külön kitérve a kulturális- és sportélet megreformálására. Terveikben szerepel a falunapok felkarolása, valamint új életet lehelnének a térség nagymúltú labdarúgásába is.

Megosztás