SEPSIKŐRÖSPATAK: Para Magor Róbert az EMSZ polgármesterjelöltje

Sepsikőröspatakon indul az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) legfiatalabb polgármesterjelöltje, Para Magor Róbert, aki erdészmérnöki diplomával, fiatal kora ellenére 2016-tól a sepsikőröspataki közbirtokosság elnökeként tevékenykedik, mellette pedig – négy éve – helyi önkormányzati képviselő.

A polgármesterjelölt elmondta: indulásával meg szeretné adni Sepsikőröspatak polgárainak a választási lehetőséget. „Változást szeretnék. Más szemléletet, egy rendezett, tiszta községet, huszonegyedik századi infrastruktúrával, tartalmas közösségi életet, nyugodt, kellemes környezetet, közvetlen kapcsolatot a lakók és a polgármesteri hivatal között, operatív ügyintézést és együttműködést” – mondta Para Magor Róbert.

A négyéves program megvalósításának célkitűzései közt szerepel Sepsikőröspatak és a közigazgatásilag hozzá tartozó Kálnok közti egyensúly visszaállítása, a tulajdonjogok rendezése, valamint az általános kataszteri munkálatok elvégzése a község kül- és belterületén. Az úthálózat teljes rehabilitációja, a község területén áthaladó patakok szabályozása, a hidak feljavítása és karbantartása, a szennyvízhálózat kiépítésének befejezése Sepsikőrőspatakon (és annak kiépítése Kálnokon is), a közvilágítás bővítése, az illegális szeméttelepek felszámolása és a szemétszállítás megoldása is mind az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltjének programjában szerepel. A célkitűzések között szerepel továbbá a bányató és az azt övező terület jogi problémájának megoldása is.

Megosztás