MINTA: Tánczos Barna kérjen bocsánatot és távozzon a közéletből!

A sajtóban látott napvilágot az eset, mely szerint Tánczos Barnát, az RMDSZ szenátorát, gyorshajtás miatt állította meg a rendőrség. A hatóságok beszámolói szerint a politikus az őt jogosan megbírságoló rendőrnek azt állította, koronavírussal fertőzött és azért igyekszik – a sebességkorlátot átlépve – Bukarestbe. A rendőrség azonban még a helyszínen kapcsolatba lépett a Közegészségügyi Igazgatóság illetékeseivel, akik jelezték: az RMDSZ-es szenátornál soha nem végeztek koronavírus-tesztet.

A jelenlegi válsághelyzetben talán a legfontosabb, hogy az ország vezetői és a közösségek választott képviselői kellő komolysággal, szakértelemmel és felelősségük teljes tudatában végezzék munkájukat. Épp ezért megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartjuk az RMDSZ-es szenátor viselkedését.

Tánczos Barna cselekedetével semmibe vette azon rendőrök és egészségügyi dolgozók munkáját, akik éjt nappallá téve igyekeznek megfékezni a világjárványt. Szenátorként, törvényhozóként és az RMDSZ politikusának épp, hogy jó példát kellene mutatnia, de a történtek után joggal merül fel a kérdés: számára egy gyorshajtási bírság megúszása mindent megér, s akár a tömegeket egészségügyi és gazdasági vészhelyzetbe sodró járványhelyzettel is visszaélhet?

A történtek fényében meggyőződésünk, hogy Tánczos alkalmatlan feladata ellátására, hiszen tanúbizonyságot tett felelőtlenségéről, s ezért felszólítjuk, hogy azonnali hatállyal mondjon le viselt tisztségeiről! Nincs szükség olyan közéleti szereplőkre, akik képtelenek felmérni a jelenlegi helyzet súlyát, mi több, hasznot akarnak húzni belőle. Az RMDSZ-es politikus márpedig ezt tette, így ha időközben feltámadt felelősségérzetét kívánja bizonyítani, a háttérbe kell vonulnia!

A Minta ifjúsági szervezet nevében,

Brassai Hunor, elnök

Megosztás