Az EMSZ építésére figyel Mezei – nem érvényesíti megyei tanácsosi mandátumát

Nem vállalja a következő négy évben a megyei tanácsosi mandátumot Mezei János. Az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke a továbbiakban a szervezetépítésre koncentrálna és a közösségért dolgozna.

„A korábbi négyéves mandátumom során rájöttem arra, hogy figyelmen kívül hagyták a véleményeinket, meglátásainkat. Mindig a többség akarata érvényesült, a kétharmados többséggel mindent megszavaztak – vázolta döntését Mezei. A Magyar Polgári Párt elnöke kifejtette, hogy szerinte nem jó irányba halad a megye, kaotikus, összefüggéstelen és értelmetlen a megyei önkormányzat működése. Megvonják a szót, nem adnak lehetőséget a megnyilvánulásra és a véleménynyilvánításra. A tanácsüléseket ad-hoc hívják össze és a napirendeket utolsó percen kapjuk meg – emlékezett vissza Mezei. Mint mondta, az elkezdett kisebb programokat sem folytatja le a megyei tanács, ugyanakkor több tízmillió eurós beruházások is parlagon hevernek.

Az elkövetkező időszakot Mezei János az erdélyi magyar jobboldal megerősítésére fókuszálja. Úgy véli, a visszalépése mellett is érvényesül az EMSZ-szavazótábor akarata, hiszen az EMSZ listájára pecsételtek, a lista további szereplői pedig belépnek a megyei tanácsba. Sándor Krisztina szintén visszalépett a mandátumától, így Lőrincz Árpád-István, Györgyi Attila, Csillag Péter és Tőkés Lehel képviselhetik az Erdélyi Magyar Szövetséget a megyei tanácsban.

Polgáripárt.ro / Székelyhon.ro

Megosztás