Megerősítette az MPP a Néppárttal tervezett fúzió szándékát

Az Erdélyi Magyar Szövetség létrehozását célzó határozatot „fenntartatja és megerősíti” a Magyar Polgári Párt – erről döntött a szervezet Országos Választmánya, keddi, makfalvi gyűlésén. Mint ismert, az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt januári közös küldöttgyűlése eredetileg korábbi időpontra jelölte ki a pártok egyesülését, ám a járványhelyzet és az elhalasztott önkormányzati választások módosították az ütemtervet.

A fúziós határozat megerősítését az MPP választmánya egyhangúan, ellenszavazat nélkül fogadta el. A két párt elnöksége következő lépésként kezdeményezi a törvényszéki bejegyzést. A választmányi ülésen a pártok önkormányzati választási szövetségéről Mezei János, az MPP elnöke elmondta, mivel a két szervezetnek ugyanaz a közösség a célcsoportja, csak összefogásban látták értelmét a részvételnek. „Végig tudtuk, amennyiben nem vagyunk egységesek, kijátszanak bennünket és éket vernek közénk” – hangsúlyozta Mezei.

Sorbán Attila Örs ügyvezető elnök úgy vélekedett, soha ekkora „ellenszélben” nem kampányolt az erdélyi magyar jobboldal. Örvendetes, hogy amit idén elértünk, azt önerőből hoztuk” – összegzett Sorbán.

Az MPP elnöksége beszámolt az RMDSZ-szel folytatott, a parlamenti választásokra szóló együttműködési tárgyalások eddigi fejleményeiről, és felhatalmazást kapott az egyeztetések folytatására.

Megosztás