Brassó: valódi, összmagyar tanácsosjelölti listára van szükség!

A közelgő helyhatósági választások erdélyi magyar közösségünk szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen az erős magyar önkormányzati jelenlét létfontosságú kérdés. Ennek megteremtése leghatékonyabban a magyar egység kialakításával képzelhető el, mely egység alapját jól felfogott nemzeti érdekeink képviselete alkotja. Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy minden eddigi igyekezetünk ellenére egyelőre nem született megállapodás a brassói magyar összefogásról, épp ezért továbbra is szorgalmazzuk a 2012-es egyezség betartását (a Brassó városi jelöltlista második helye, valamint a megyei lista harmadik helye a Néppártot illeti), és teremtsük meg annak a lehetőségét, hogy szeptember 27-én összmagyar brassói és megyei tanácsosjelölti listára voksolhassanak a választók! Ezen újbóli felhívásunkat valamennyi magyar politikai szervezetnek címezzük, annak tudatában, hogy a tét nem kevesebb, mint a magyar jelenlét Brassó helyi tanácsában.

Ugyanakkor fontosnak tartjuk hangsúlyozni: valótlan azon állítás, mely korábban a médiában is megjelent, s miszerint a brassói Toró Tamás a nemzeti tábor jelöltje lenne. Ahogy azt sorozatos botrányai miatt korábban is tettük (gondoljunk csak a Brassói Magyar Napok lejáratására, zsidózós megnyilatkozására vagy megannyi más viselt, közéleti dolgára), elhatárolódunk Toró személyétől és jelöltségétől, a brassói magyar közösség képviseletére pedig határozottan alkalmatlannak tartjuk.

Biztosak vagyunk benne, hogy Brassó magyarsága megérdemli, hogy érdekeit a helyi tanácsban felkészült önkormányzati képviselők védjék, s egy valóban komolyan vehető, minőségi tanácsosjelölti listára szavazhassanak. Mi, a Néppárt részéről, továbbra is ennek érdekében végezzük munkánkat.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Brassó megyei szervezete

Megosztás