Bihari koronavírus-mérleg: 57 fertőzött, két elhunyt, hat gyógyult beteg

A járvány kitörése óta ma reggelig összesen 57 személyről derült ki Bihar megyében, hogy koronavírussal fertőződött. Közülük két, egyéb krónikus betegségekkel is küzdő idős személy halt bele a fertőzéssel folytatott harcba, hatan viszont sikeresen leküzdötték a kórt és gyógyultan távozhattak a nagyváradi Gavril Curteanu megyei kórház járványügyi osztályáról.

A partiumi nagyváros kórházában jelen pillanatban összesen 77-en vannak beutalva, közülük 49 személyt kezelnek koronavírusos fertőzéssel, huszan pedig megfigyelés alatt állnak. A hétfői nap folyamán egyébként rekordszámú, 152 darab tesztet végeztek el, amiből kettő bizonyult pozitívnak, öt esetben pedig nem volt egyértelmű a teszt erdeménye. Az ő esetükben megismétlik az eljárást. Jó hír ugyanakkor, hogy tizenegy egészségügyi dolgozót is vizsgáltak, és valamennyien mentesek a fertőzéstől.

A megyében pilanatnyilag 1064 személy karanténban van, 1866-an pedig otthoni elkülönítésben. Ezek a számok a húsvéti ünnepekre hazatérő nyugati vendégmunkások érkeztével minden bizonnyal növeledni fognak.

 

Megosztás