Kedves barátunk!

Az Erdélyi Magyar Szövetség működéséhez és különösen a küszöbön álló választási kampányokhoz anyagi forrásokra van szüksége. Ezt kizárólag tagdíjakból és belföldi adományokból kaphatja meg. Korábbi választási eredmények híján semmilyen állami támogatást nem kap. A törvény értelmében, külföldi magán- vagy jogi személyek nem támogathatják. Így nekünk, a Szövetség céljaival, szándékaival egyetértő erdélyi magyaroknak nemcsak a Szövetség létrehozása és működtetése, hanem anyagi fenntartása is feladatunk.

Kérjük, magánszemélyként, vagy felelősségébe tartozó vállalkozás nevében anyagilag is támogassa az Erdélyi Magyar Szövetséget, illetve erre buzdítsa barátait, ismerőseit is.

Jelezze támogatási szándékát és felkeressük

Ha adományával támogatni tudja az Erdélyi Magyar Szövetséget, jelezze ezt a titkarsag@emsz.org címen, vagy a 264-578052 telefonszámon, és egyeztetés után felkeressük Önt.

A törvényes feltételek

Az Erdélyi Magyar Szövetség, a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 334/2006-os törvény alapján pénzbeli, illetve tárgyi adományt fogadhat el romániai magánszemélyektől és jogi személyektől (Támogató).

A 7000 lej feletti adomány esetén a Támogató nevét a Szövetség köteles a következő év elején a Hivatalos Közlönyben közzétenni. Ezen összegnél kisebb támogatást viszont névtelenséget kérve is lehet adományozni.

Magánszemély támogatása esetén adományozási szerződés, adatlap és egy nyilatkozat aláírása szükséges. Jogi személy támogatása esetén az előző három mellett arról is nyilatkozni kell, hogy az adományozónak nincsen az állam fele, 60 napnál régebbi adóssága.

Pénzbeli adományokat készpénzben, nyugta ellenében vesz át a Szövetség megbízottja. Az előbb említett dokumentumok aláírása után az adomány banki átutalással is befizethető a Szövetség számára a következő OTP számlaszámra: RO72 OTPV 2000 0040 9218 RO01

A személyi jövedelemadó 2%-a

A személyi jövedelemadó 2%-a pártoknak nem ajánlható fel, viszont legközelebbi partnerünk, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács részére igen. Ezzel kapcsolatos információért kérjük, ugorjon az EMNT oldalára.